WANTED

 

  

*رئوف پیشدار

‌سران رژیم صهیونیستی از به محاکمه کشیده شدن در دادگاههای رسیدگی کننده بین المللی به جنایات عدیده جنگی این افراد ، وحشت زده شده اند.


تل آویو گفته است که اسامی افسران ارشد خود را که در جنگ 23روزه غزه شرکت داشتند ، اعلام نخواهد کرد و ایهود اولمرت نخست وزیر به افسران صهیونیست گفته است خاطرشان آسوده باشد که آنها را به دادگاه جنایتکاران جنگی معرفی نخواهد کرد.
کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد ، سازمان عفو بین الملل و نهادهای دیگر حقوق بشری اسناد بسیاری انتشار داده اند که ثابت می کند اسراییل از جمله در جنگ 23روزه به کرات مرتکب جنایات جنگی شده است که ازآن جمله استفاده از سلاح های شیمیایی مانند بمب های فسفری می باشد که تصاویر آنرا تلویزیونهای بسیاری در جهان نشان داده اند .
براساس کنوانسیون های متعدد بین المللی از جمله کنوانسیونهای ژنو چند نهاد قضایی و دادگستری بین المللی و ازجمله دادگاه لاهه ، دادگستری بین المللی و دادگاه جنایتکاران جنگی سازمان ملل صلاحیت رسیدگی به جنایات جنگی را دارند.
درخواست محاکمه سران رژیم صهیونیستی روز به روز از سوی نهادهای مختلف حقوق بشری از جمله نهادهای فلسطینی افزایش می یابد. خبرگزاریهای بین المللی گزارش می کنند که بااعلام تصمیم دادگاه مادریداسپانیا برای محاکمه سردمداران رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه ، وحشت نهادهای امنیتی‌ و سران این رژیم را فرا گرفته است.
دادگاه مادرید هم اعلام کرد، اقدامات تروریستی صهیونیست ها در سال های گذشته را از جمله ترور صلاح شحاده مؤسس گردانهای القسام شاخه نظامی حماس بررسی می کند.
صهیونیست ها 6 سال پیش در اقدام تروریستی با بمب یک تنی ، صلاح شحاده، و 14 نفر دیگر را شهید و صد نفر از جمله نه کودک را زخمی کردند.
دراین حال برخی منابع خبری اعلام کردند، 300 سازمان بین المللی و حقوقی از 40 کشور، در تلاشی همسو، به جمع آوری اسناد و مدارکی درباره نقض حقوق بشراز سوی ژیم صهیونیستی در جنگ 22 روزه غزه اقدام کرده اند.
خبر دیگر اینکه مدیر مرکز فلسطینی حقوق بشر گفت درخواست جهانی برای محاکمه جنایتکاران جنگی اسرائیل افزایش یافته است.
" راجی الصورانی"گفت : 80 مقام اسرائیلی به علت ترس از محاکمه شدن قادر به خروج از سرزمین های اشغالی نیستند.
در همین حال یک منبع خبری اسامی و تصاویر برخی از جنایتکاران اسرائیلی را منتشر کرد.
اسامی این افراد به این شرح است:
ایهود باراک: وزیر جنگ اسرائیل و طراح عملیات سرب گداخته در غزه .
ژنرال مناخیم مازوز : دادستان کل رژیم صهیونیستی که از جنایات جنگی سران این رژیم در جنگ غزه چشم پوشی کرد.
سرهنگ رون آشرو: فرمانده واحد شمالی عملیات غزه و معاون گردان های گیواتی.

سرهنگ آیل اسینبرگ: فرمانده کل نیروهای رژیم صهیونیستی که دستور تقسیم غزه را صادر کرد. وی همچنین در جنگ 33 روزه ، دستور تقسیم و تفکیک لبنان را صادر کرده بود.
ژنرال ایدو نهوستان: فرمانده نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی که مسئولیت عملیات تخریب با هزاران تن از بمب های فسفری را بر عهده داشت.
سرهنگ یووال اسلووکی: فرمانده گردانهای نیروهای مسلح 401 که با تانک های نظامی میرکاوا وارد غزه شد. وی این عملیات را تا زمان رسیدن کامل به منطقه ساحلی متوقف نکرد. اسلوووکی حتی شهروندان فلسطینی را که پرچم سفید در دست داشتند به شهادت رساند و تعداد زیادی از منازل مسکونی فلسطینی ها را تخریب کرد.
ژنرال شووالای ماروم: وی صدها منزل مسکونی را در رفح و جبالیا ویران کرد.
سرهنگ آوی پیلد: جنایتگر جنگی و فرمانده گردان 51 ارتش که در این عملیات به کشتار فلسطینی ها ادامه داد. وی در جنگ 33 روزه نیز حضور داشت.
سرهنگ هرتز هالیوی: فرمانده واحد چتربازان ارتش رژیم صهیونیستی در غزه.
ژنرال یووال هالامیش: رئیس افسر اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی.
سپهبد گابی اشگنازی رئیس ستاد مشترک رژیم صهیونیستی. وی افسر مهندس هولوکاست جدید در غزه بود. وی همچنین در جنگ لبنان مرتکب جنایات جنگی شد.
ژنرال یووال گالانت رئیس فرماندهی نظامی واحد جنوب که ریاست فرماندهی کل عملیات سرب گداخته را برعهده داشت. وی شخصا در این عملیات و کشتار شهروندان بی گناه فلسطینی حضور داشت.
ژنرال آموس یادلین: رئیس اطلاعات نظامی ارتش که وی نیز شخصا در جنگ غزه حضور داشت.
در زیر نام های برخی دیگر از جنایتکاران صهیونیست هم بدون عکس آورده شده است:
ژنرال جاناتان لاکر فرمانده نیروی هوایی اسرائیل.
سرهنگ دوم آوی بلات فرمانده گردانهای چتربازی واحد 101 .
سرهنگ دوم یهودا کوهن فرمانده پیاده نظام در واحد گیواتی .
سرهنگ دوم رانین داگمی معاون فرمانده تیپ 401 نیروهای مسلح.
ژنرال زویکا فوگل جنایتکار جنگی و معاون سابق فرمانده جنوبی در واحد توپخانه ای ارتش رژیم صهیونیستی.
سرهنگ دوم کل اریز فرمانده واحد مسلح و گردانهای زرهی،
ژنرال نیمرود آلونی،
سرهنگ تومر تسیتر .
سرهنگ دوم شلومو سابان،
سرهنگ دوم یائوف مرخای .
سرهنگ دوم اورن کوهن .
گور رونزن بلات: افسر ذخیره واحد پیاده نظام،
گای اوهایون افسر ذخیره واحد پیاده نظام،
سروان رون واردی
و افسر ریچارد آویزرات
جنایات بی شمار صهیونیست ها از جمله در غزه آنقدر رسوا کننده بود که حتی مورد انتقاد تند روترین روزناه های این رژیم نیز قرار گرفت . «یدیعوت آحارنوت» چاپ تل آویو روز9بهمن امسال در یادداشتی این سوال را مطرح کرد : چگونه شد که ما از «ویلایی در جنگل» ـ همان‎گونه که ایهود باراک، زمانی اسرائیل را اینچنین توصیف می‎کرد ـ به «حیوانی در جنگل» تبدیل شدیم؟ چگونه شد که ما در جهان «دیوانه» لقب گرفتیم و برای دفاع از مرزهای سیاسی خود از مرز اخلاقیات گذشتیم؟
بنابر گزارشهای نهادهای خبری ، بلافاصله پس از پایان جنگ، چندین گروه حقوق بشری بین المللی که برخی از آنها یهودیان صلح دوست را پوشش می دهند ، با راه‏اندازی سایت های اینترنتی، خواهان بازداشت «ایهود اولمرت» نخست‌وزیر، «تزیپی لیونی» وزیر امور خارجه و «ایهود باراک» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و محاکمه آنان در محاکم بین‏المللی شدند.
این در حالی است که پیش از این، رژِیم اشغالگر قدس، موضوع تحت پیگرد قرار گرفتن و محکومیت برخی از فرماندهان نظامی این رژیم در دادگاه‏های کشورهای گوناگون را تجربه کرده و شماری از فرماندهان عالی‏رتبه ارتش صهیونیستی به دلیل وجود این‏گونه احکام، قادر به بیرون شدن از اسرائیل نیستند.
هم اکنون از سوی چند نهاد قضایی بین المللی «موشه یعلون» رئیس اسبق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی، «آوی دیختر» وزیر امنیت عمومی و «آویو کوچاوی» فرمانده کنونی لشکر غزه، «شائول موفاز» وزیر حمل و نقل، ژنرال «دان حالوتس» رئیس سابق ستاد کل ارتش و برخی دیگر از مقامات رژیم صهونیستی در فهرست جنایتکاران جنگی قرار گرفته‏اند که چنانچه مشاهده شوند می بایست بازداشت و به دادگاه تحویل شوند.
دراین حال ، گزارشگران حقیقت یاب سازمان ملل ، عفو بین الملل و چندین نهاد بین المللی دیگر که به غزه رفته اند ، گفته اند که : عملیات نظامی اسرائیل در غزه بدون هیچ تردیدی خصلتی غیرانسانی داشته و یادآور شبح جنایات جنگی منظم است.
" ریچارد فالک "گزارشگر سازمان ملل در گزارش خود که رادیو بین المللی فرانسه شنبه شب 5 بهمن آنرا پخش کرد ، در مورد وضعیت غزه پس از حمله اسرائیل به دبیر کل سازمان ملل نوشته است که : سربازان اسرائیلی در جریان این حمله اهداف غیرقانونی را انتخاب کرده و آماج قرار داده اند. اظهارات گزارشگر ویژه سازمان ملل در تناقض آشکار با ادعای دولت اسرائیل است که ادعا کرده بود ارتش این رژیم هرگز آگاهانه غیرنظامیان فلسطینی را در جریان حمله به غزه هدف قرار نداده است. در این حال، گزارشگر ویژه سازمان ملل گفته است که پرتاب راکت از سوی حماس به اسرائیل و نقض حقوق بین الملل توسط این سازمان نه قابل قیاس با حملات گسترده اسرائیل به غیرنظامیان فلسطینی در غزه بوده است و نه توجیه کنند ه آنها. در این حال ارتش اسرائیل از اعلام هویت فرماندهان واحدهای ویژه خود که در حمله ویرانگر به غزه شرکت داشته اند ، جلوگیری کرده تا مبادا به اتهام جنایت جنگی تحت پیگرد قرار بگیرند.
پس از گزارشگر ویژه سازمان ملل در خاورمیانه و نیز رئیس آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی و سرانجام بان کی مون دبیر کل سازمان ملل که هر کدام جداگانه عملیات نظامی اسرائیل را در غزه " غیر قابل قبول" نامیده و تقاضای پیگرد قضائی کرده اند ، اتحادیه اروپا نیز خواهان یک تحقیقات بین المللی برای تعیین مسئولیت ها در جنگ غزه شد. خاویر سولانا گفت که این تحقیقات باید تعیین کنند که آیا اسرائیل مرتکب جنایت جنگی شده است یا نه؟
اسراییل در حمله به غزه بارها از بمب های حاوی فسفر بخصوص فسفر سفید استفاده کرد که تصاویر متعددی از آن در تلویزیونهای جهان نمایش داده شد . سازمان عفو بین الملل روز چهارشنبه دوم بهمن 1387 اعلام کرد: استفاده اسراییل از فسفر سفید در غزه به اثبات رسیده است ، و قابل انکار نیست .
یکی از کنوانسیون هایی که به موجب آن همه ی طرفهای درگیر موظف هستند اصول و قواعد مقرر و تعریف شده را چه نسبت به طرف های درگیر و چه آنهایی که نقش و سهمی در جنگ ندارند ، رعایت کنند ، کنوانسیون حاصل از کنفرانس 1899 لاهه و "قرارداد بین المللی جلوگیری از کشتارجمعی ژنوساید مورخ 9 دسامبر 1948 است . به موجب این کنوانسیون و قرار داد و نیز کنوانسیون های چهارگانه ژنو و کنوانسیون ها، پروتکل ها و توافقنامه های مشابه که در مجموع به همراه عرف حقوق جنگ را تشکیل می دهند ، طرفین درگیر مجاز به استفاده از هرگونه سلاحی در جنگ های خود نیستند و لذا استفاده از سلاح هایی که باعث جراحات شدید می شوند ( مانند بمب های اتمی – فسفری – خوشه ای –شیمیایی – میکروبی و...) در کنفرانس 1899 لاهه ممنوع شده است. طبق قوانین بین المللی عملیات جنگی محدود به افرادی خاص شده و موارد جزء آن منع گردیده است ،‌مثل حمله به افرادی که مستقیما در جنگ شرکت نداشته و اسلحه خود را به زمین گذاشته اند. بررسی اخبار تهاجم گسترده نظامی صهیونیستها به غزه نشان می دهد که این دو اصل از حقوق جنگ مانند دیگر اصول نسبت به ساکنان غزه و مناطق پیرامونی آن به طور کامل نادیده گرفته شده است که به تصریح صورت گرفته در قوانین ، از مصادیق بارز " جنایات جنگی "‌است .  
 
/ایرنا/