همراه با امام و رهبری در عرصه نبرد با صهیونیسم

 

 *امیرحسین کبیری

انقلاب اسلامی ایران که الهام بخش بسیاری از جنبش های آزادی بخش و استقلال طلبانه قرار گرفت ، همواره بر شعار حمایت از «مقاومت» تأکید داشته است.


پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی بی توجه به فضای متأثر از رقابت دو قدرت شوروی و آمریکا با شعار «نه شرقی ، نه غربی» به ملت های جهان اثبات کرد که برای پیروزی در برابر قدرت های ظالم لزوماً نباید در جبهه هریک از آنها قرار گرفت. این مسئله هنگامی اهمیت بیشتری می یابد که دریابیم دو ایدئولوژی "امپریالیسم" و "کمونیسم" در کمین جنبش های آزادی خواه نشسته بودند و می کوشیدند آنها را با خود همسو نمایند.
امام خمینی (ره) به عنوان رهبر انقلاب اسلامی همواره بر موضوع فلسطین و آزادی قدس شریف و نیز جنبش های آزادی بخش آن تأکید داشتند . ایشان حتی پیش از استقرار جمهوری اسلامی درباره نفوذ صهیونیسم در ایران و حضور عناصر اسراییلی در مناصب حکومت پهلوی ابراز نگرانی کرده بودند. از این رو ، بدیهی بود که پس از تأسیس حکومت اسلامی نیز بر لزوم نابودی اسراییل و رهایی فلسطین اصرار ورزند.
در همین پیوند ، انتخاب آخرین جمعه ماه رمضان به عنوان روز جهانی "قدس" حرکت هوشمندانه ای بود که با اتحاد جهان اسلام در راستای حمایت از فلسطین صورت گرفت. ایشان روز قدس را همچون «شب قدر» دانستند که باید در میان مسلمانان بدان ارج نهاده شود: «روز قدس که همجوار شب قدر است ، لازم است که در بین‏مسلمانان احیا شود و مبداء بیداری و هشیاری آنان باشد . . . در روز قدس که آخرین روزهای شهرالله اعظم است ، سزاوار است که همه ‏مسلمانان جهان از قید اسارت و بردگی شیاطین بزرگ و ابرقدرت‏ها رها شده و به قدرت لایزال الله بپیوندند» (صحیفه نور، ج 15 ، ص73 )
حضرت امام با آگاهی از نیات شوم اسراییل مبنی بر گسترش مرزهای جغرافیایی خود از «نیل تا فرات» ، خواستار جلوگیری از پیشروی رژیم صهیونیستی شدند: «عجبا که هر روز از فاجعه خونبار غصب فلسطین می‏گذرد ، سکوت و سازش سران کشورهای اسلام و طرح مماشات با اسراییل غاصب‏ بیشتر می شود . . . نکند اینان تصور کرده‏اند که گذشت زمان سیرت و صورت جنایت‏های اسراییل و صهیونیزم را دگرگون ساخته‏ است و گرگ‏های ‏خون آشام صهیونیزم از فکر تجاوز و غصب سرزمین‏های نیل تا فرات‏ دست ‏برداشته‏اند» (صحیفه نور ، ج 20 ، ص 115) و در جای دیگری فرمودند : «اگر جلوی این جرثومه فساد گرفته نشود، طمع او بر تمام منطقه است و او قناعت نمی کند بر فقط فلسطین و مسجد الاقصی» (همان ، ج 6 ، ص 50)
ایشان بازگشت به اسلام و متحد شدن را شرط نجات فلسطین و جلوگیری از امیال توسعه طلبانه صهیونیسم می دانستند و با تأکید بر اینکه مسئله اصلی اسراییل نابود کردن اسلام است ، خواستار کنار گذاشتن اختلافات از جمله اختلافات مذهبی بودند.
امام راحل هرگز حمایت از فلسطین را در دایره دعوای شیعه و سنی نگریستند بلکه آن را مربوط به کیان اسلام و حتی فراتر از آن مربوط به همه انسان های آزاده ارزیابی می کردند از این رو فرمودند : « مساله قدس . . . یک مساله خصوصی به یک کشور و یا یک‏ مساله مخصوص به مسلمین جهان در عصر حاضر نیست ‏بلکه حادثه‏ای است‏ برای موحدین جهان و مومنان اعصار گذشته و حال و آینده از روزی‏ که مسجد الاقصی پی‏ریزی شد تا آنگاه که این سیاره در نظام هستی‏ در گردش است . . . و چه شرم‏آور است‏ سکوت درمقابل این فاجعه بزرگ تاریخ‏ و چه زیبا بود که بلندگوهای مسجد الاقصی از همان روز که اسراییل ‏این عنصر خبیث دست ‏به کار این جنایت عظیم شده بود ، به صدا درمی‏آمدند » (همان، ج 16، ص128)
با رحلت امام عظیم الشأن ، جمهوری اسلامی تحت رهبری آیت الله خامنه ای همچنان بر لزوم حمایت از قدس و محکوم نمودن جنایات رژیم صهیونیستی اصرار ورزید.
مقام معظم رهبری ‏در 8 اردیبهشت سال 1372 در دیدار مسؤولان و کارگزاران حج به مرور سیر تاریخی اشغال کشور فلسطین پرداختند و تصریح کردند: «درباره مسأله فلسطین، آنچه بنا دارم عرض کنم این مطلب است که در این قضیه، نکته بسیار تلخی وجود دارد. اگر چه همه مسائل مربوط به سرزمین فلسطین تلخ است، اما این نکته، انصافاً گزنده است که در تبلیغات جهانی، در تمام این چهل و پنج سال که از اشغال فلسطین می‌گذرد بخصوص در این یک، دو دهه اخیر سعی شده است نشان داده شود که یهودیانی که آمده‏اند و فلسطین را گرفته‏اند، مردمی مظلوم، دارای حق و مورد فشار و تعدّی هستند. وقتی صهیونیست‌ها و یهودیانِ روسی می‏خواستند به فلسطین مهاجرت کنند، نمی‏گفتند اینها غاصبند؛ اینها اهل فلسطین نیستند که به آنجا می‏روند؛ اینها اهل روسیه‏اند، اهل اوکراینند، اهل کشورهای اروپایی و اهل امریکایند که هر کدام در سرزمین خود، جایی، مکانی، خانه‏ای، ثروتی، پولی و زندگی‏ای دارند. با این حال به فلسطین می‏روند تا حق یک فلسطینی را بگیرند، خانه او را صاحب شوند، ثروت و سرزمین او را غصب کنند و امکان تشکیل خانواده را از او بگیرند. این را که نمی‏گفتند ... این کاری است که از شصت، هفتاد سال پیش تا به امروز انجام داده‏اند؛ یعنی بیست و پنج سال قبل از آنکه فلسطین را رسماً اشغال کنند، همین روش را انجام دادند. اینها ابتدا که وارد فلسطین شدند، نگفتند "ما مهاجر به فلسطین می‏آوریم." مردم فلسطین تعجّب می‏کردند که اینها چه ‏کسانی هستند که می‏آیند؟ به دروغ گفتند متخصّص می‏آوریم.»
معظم له به مناسبتی دیگر در دیدار فرماندهان و مسؤولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در 25 شهریور 1372 نیز خاطرنشان کردند: «در قضیه فلسطین، آنچه حقیقت قضیه است، همین مطلبی است که سال‌های متمادی است جمهوری اسلامی علناً و مستدلاًّ آن را بیان کرده است. یک باند و گروه وابسته و مزدور به قدرت‌های جهانی، با اتکا به همین وابستگی‌شان، آمدند سرزمین فلسطین را غصب کردند. آیا کسی می‌تواند منکر این بشود؟! از این چند میلیون صهیونیستی که امروز در سرزمین‌های اشغالی ما در فلسطین هستند، چند نفرشان فلسطینی‌اند ؟ پدرشان در فلسطین بوده یا خودشان متولد فلسطین‌اند ؟! بیگانه‌هایی هستند که با اهدافی شوم، از جاهای مختلف به این‌جا آورده شدند، تا این‌جا را پایگاهی قرار دهند، و نفوذ قدرتهای استکباری را در منطقه، راحت گسترش دهند. آیا این غصب نیست؟ آیا این ظلم نیست؟ آیا این محکوم نیست؟ اگر گروهی بروند خانه دیگری را، شهر دیگری را بگیرند، این در نظر آزادیخواهان و مردم عادّی و منصف اهل هر دین و مذهبی مردود نیست؟»
ایشان در همین راستا در 4 تیرماه سال 1375 در جمع مردم مشهد و زائران امام رضا (ع) با اشاره به اساس رژیم صهیونیستی که بر پایه «دروغ و فریب» استوار شده ، فرمودند : « در آن روز یک عدّه افراد زورگو و متجاوز، با پشتیبانی دولت انگلیس به منطقه فلسطین آمدند. اهالی آن منطقه را بیرون کردند و فرزندان و بازماندگان آنها - بیش از یک میلیون نفر - هنوز هم در زیر چادرها و در شرایط اردوگاهی زندگی می‏کنند! زیر چادر، یا چیزی شبیه چادر، در کوخ‌ها زندگی می‏کنند! .... ما نمی‏توانیم انکار کنیم که ملت فلسطین وجود داشته، ولی امروز آواره است. نمی‏توانیم انکار کنیم که سرزمین فلسطین، از مردم فلسطین غصب شده است؛ آن هم نه با یک روش ظاهراً با نزاکت، بلکه با کشتار و آدمکشی و فریب و دروغ و اعمال زور و سفّاکی و قتل عام. دولت اسرائیل با قتل عام و غدر و فریب و سفّاکی و لگدزدن به ارزش‌های انسانی به وجود آمد. حقوق یک ملت در مقابل پای مهاجرین صهیونیست که وارد فلسطین اشغالی شدند، قربانی شد. »
با وجود همه جنایات و کشتارهای رژیم صهیونیستی ، جمهوری اسلامی با افتخار بر حمایت خود از پایداری مردم فلسطین در برابر اشغالگران ادامه داد و با برپایی کنفرانسی در حمایت از انتفاضه فلسطین ، بر حقیقت ظلم و جور بر مسلمانان آن منطقه تأکید نمود. به همین مناسبت مقام معظم رهبری در سخنرانی تاریخی خود در مراسم گشایش کنفرانس بین‏المللی حمایت از انتفاضه فلسطین در 4 اردیبهشت 1380 در تهران فرمودند : « این انتفاضه ، قیام مردمی است که از همه روش های سازشکارانه ناامید شده و دریافته اند که پیروزی صرفاً در گرو مقاومت خود آنان است ... اسرائیل که روزی در این منطقه عربده می کشید و همه خواسته های خود را بر ملت های عربی دیکته می کرد، اینک ناتوان و افسرده در برابر عظمت مقاومت اسلامی بر زمین زانو زده است. یقین بدانید که اگر همه امکانات جهان اسلام و حتی بخشی از آن در این مسیر بکار گرفته شود ما شاهد زوال و نابودی اسرائیل خواهیم بود.»
ایشان همچنین در سومین کنفرانس بین المللی قدس در فروردین ماه 85 ، با حمایت از حقوق مردم فلسطین خطاب به ملت شجاع و مقاوم فلسطین فرمودند : « شما با جهاد و صبر و مقاومت درخشان خود دنیای اسلام را سرافراز کردید و ملتی نمونه شدید. بار سنگین این محنت بزرگ پشت شما را خم نکرد و خون مطهر شهیدان‏تان عزم و استقامت‏تان را ریشه‏دارتر ساخت . خون شهدای بزرگی چون "شیخ احمد یاسین" و "فتحی شقاقى" و "رنتیسی" و جوانان شهادت‏طلب و دیگرِ شهدای مظلوم شما، تاکنون بر شمشیر دشمن پیروز شده و از این پس به حول و قوه الهی بیشتر پیروز خواهد شد. ما در جمهوری اسلامی ایران و یقیناً انبوه مسلمانان و آزادیخواهان در سراسر جهان در غم و محنت شما خود را شریک می‏دانیم. شهیدان شما، شهیدان ما؛ رنج و اندوه شما، رنج و اندوه ما ، و پیروزی شما، پیروزی ماست.»
با وجود گذشت بیش از شش ماه از محاصره غزه و کشتار وحشیانه مردم بی گناهی که مدت ها به دلیل محاصره این منطقه در تنگنای شدیدی قرار داشتند ، رهبر معظم انقلاب بار دیگر با محکوم کردن «جنایت های هولناک رژیم صهیونیستی» ،« بی اعتنایی سازمان های جهانی و سکوت برخی دولت های عربی » را «زمینه ساز» این فاجعه دانستند.
مقام معظم رهبری که به زعم بسیاری از سران کشورهای عرب و رهبران جنبش های آزادی بخش از «کارشناسان مسایل اسراییل و فلسطین» هستند با پرده برداشتن از ماهیت « سازمانهای حقوق بشر رسوای غرب و شورای به اصطلاح امنیت سازمان ملل » که اقدام قابل توجهی در این زمینه صورت ندادند، مقصران فاجعه اخیر غزه را به پاسخگویی در برابر رسول الله انذار دادند.
این هشدار مقام معظم رهبری که یکی از نکات قابل توجه در پیام ایشان است در حقیقت، وارد کردن پارامترهای غیرمادی و معنوی در معادلات جهانی است؛ رویکردی که پیش از این نیز در پیام ها و سخنان امام بزرگوار نیز مشاهده می شده است.
اکنون ، همانگونه که حضرت آیت الله خامنه ای ولی امر مسلمین جهان نیز اشاره کرده اند ، رسالت سازمان کنفرانس اسلامی در این برهه حساس تشکیل «جبهه ای یکپارچه در برابر رژیم صهیونیستی و به دور از ملاحظه کاری و انفعال » است تا از این رهگذر ، رسوایی این کشتار ننگین بر کارنامه همیشه سیاه اسراییل بماند.