"پاشنه آشیل" رژیم صهیونیستی

 

 *مریم زباندان

سران رژیم صهیونیستی سالها با تکیه بر سرمایه و ثروت های کلان یهودیان طرفداران اسراییل در سراسر جهان همواره سعی بر یکه تازی و زورگویی داشته اند اما تحریم محصولات بنگاه های تجاری حامی و وابسته اسراییل به مثابه"پاشنه آشیل"این رژیم است.


سران رژیم صهیونیستی سالها با تکیه بر سرمایه و ثروت های کلان یهودیان طرفداران اسراییل در سراسر جهان همواره سعی بر یکه تازی و زورگویی داشته اند اما تحریم محصولات بنگاه های تجاری حامی و وابسته اسراییل به مثابه "پاشنه آشیل" این رژیم، پایه های آن را سست خواهد کرد. با توجه به اینکه جامعه بین الملل در اعتراض به جنایات اسراییل در غزه به یک توافق جمعی که همان پایان بخشیدن به حملات است رسیده، اما رژیم صهیونیستی همچنان به جنایات ددمنشانه و کشتار زنان و کودکان بی دفاع ادامه می دهد.
افزایش چنین جنایاتی به حدی رسیده است که این رژیم در سومین هفته تجاوز به غزه، تهاجم خانه به خانه را آغاز کرده است.
در این راستا و به گفته تحلیلگران اسراییلی، ارتش این رژیم وارد فاز جدیدی از جنگ شده و قصد دارد در مرحله ای جدیدتر با ورود به شهرها و اردوگاه ها، حلقه محاصره را تنگ تر کرده و کار را به باور خود یکسره نمایند.
کارشناسان معتقدند هر چند ورود به این مرحله از جنگ باعث وخیم تر شدن اوضاع و برجای ماندن کشته ها و زخمی های بسیاری خواهد شد اما در عین حال به طور قطع روند فرسایشی چنین جنگی می تواند رژیم صهیونیستی را دچار استیصال و درماندگی همانند جنگ 33 روزه لبنان نماید.
ادامه این حرکات و کشتارها و نیز موج اعتراضات جهانی به جنایات رژیم صهیونیستی سبب شده تا افکار عمومی تحت تاثیر قرار گیرند و کشورها دیگر در همین پیوند سیاست و تاکتیکی جدید را نظیر تحریم کالاهای بنگاه های تجاری صهیونیبستی و اخراج سفیران این رژیم اتخاذ نمایند.
اخراج سفیر رژیم صهیونیستی از ونزوئلا، بسته شدن سفارت این رژیم در باکو پایتخت آذربایجان و فراخواندن سفیر اردن از اسراییل از جمله گام هایی است که برخی کشورها آن را بکار بسته اند و اگر افزون بر این اقدامات تحریم و ممنوعیت مصرف کالاهای وابسته به بنگاه های حامی و وابسته به رژیم صهیونیستی اعمال شود، یقینا حرکتی مثبت برای سوق دادن این رژیم به نابودی قطعی خواهد بود.
به باور تحلیلگران، رژیم صهیونیستی روزهای سختی را پیش رو دارد زیرا سران این رژیم به این نتیجه رسیده اند که اسراییل برای به زانو در آوردن حماس و شکستن مقاومت مردم این منطقه، استراتژی نادرستی را اتخاذ کرده است.
رژیم صهیونیستی از زمان تاسیس(1948) تاکنون با پشتوانه ثروت فراوان یهودیان، یکه تاز عرصه عرصه نجارت در جهان بوده است.
ارزش مبادلات تجاری اسراییل با کشوری نظیر چین در سال های گذشته رقمی در حدود
450 میلیون دلار بوده اما با سرمایه گذاری های روزافزون یهودیان طرفدار رژیم صهیونیستی، این رقم از مرز یک میلیارد دلار گذشته که این رقم بسیار خوبی در عرصه تجارت است.
در چارچوب تلاش رژیم صهیونیستی برای گسترش مراودات تجاری با سایر کشورها، باید افزود که هم اکنون نزدیک 40 درصد کالاهای اسراییلی وارد بازار آمریکا می شود و نزدیک به 19 درصد از صادرات این رژیم نیز در بازارهای آسیایی به مصرف می رسد.
به گفته تحلیلگران، علاوه بر کشورهای اروپایی و آمریکایی، برخی کشورهای آسیایی و آمریکایی لاتین نیز در سال های اخیر اقدام به گسترش مبادلات تجاری با این کشور کرده اند اما اقدامات اخیر این رژیم در غزه سبب شده که رفته رفته تعدادی از این کشورها به جبهه های مبارز و مقابل آن تبدیل شوند و اقدامات اعتراض آمیزی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی انجام دهند.
طرح تحریم محصولات بنگاه های تجاری صهیونیستی سال ها پیش از سوی اتحادیه عرب مطرح شد اما هیچگاه اقدامی در این خصوص صورت نگرفت اما به نظر می رسد موج اعتراضات مردم در جهان طی چند روز گذشته نسبت یه جنایات آشکار رژیم صهیونیستنی در غزه، این کار را عملی نماید و اگر چنین اقدامی از سوی کشورهای جهان تحقق یابد، زنگ نابودی رژیم صهیونیستی پیش از موعد نواخته خواهد شد.
روزنامه "گاردین" چاپ لندن چندی پیش در مطلبی نوشت: بهترین راه پایان دادن به اشغال فلسطین، تحریم اسراییل همانند رژیم نژادپرست(آپارتاید) آفریقای جنوبی است.
همچنین در بخش دیگری از مطلب این روزنامه آمده است: زمان آن فرا رسیده که کشورها در یک جنبش هماهنگ، اسراییل را همانند رژیم نژادپرست آفریقای جنوبی تحریم کنند.
"در سال 2005 میلادی ائتلاف بزرگ فلسطینیان به مردم سراسر جهان پیشنهاد داد تا اسراییل را تحریم کنند اما این کار عملی نشد، اما در حال حاضر واکنش ها نشان از آن دارد که هر روز که از جنایات این رژیم در غزه می گذرد، طرح ائتلاف فلسطینی ها برای تحریم، میان یهودیان نیز طرفداران بیشتری پیدا می کند".
به نوشته گاردین، در پی حملات رژیم صهیونیستی به غزه بیش از 500 نفر از شهروندان اسراییل از جمله هنرمندان و دانشگاهیان اسراییلی نامه ای به سفیران کشورهای دیگر در اسراییل نوشتند و خواستار اجرای اقدامات محدود کننده و تحریم این رژیم شدند.
"در چند روز ابتدایی حملات رژیم صهیونیستی به غزه، یکی از شرکت های انگلیسی نامه ای به شرکت همکار خود در اسراییل نوشت و اعلام کرد: به دلیل اقدامات اخیر اسراییل دیگر قادر به تجارت با شما یا هر شرکت دیگر اسراییلی نیستیم."
برخی رستوران داران و تجار مالزیایی هم اکنون محصولات "کوکاکولا"، "کولگیت" را در فهرست تحریم های خود قرار داده اند و همچنین بر ممنوعیت فعالیت رستوران های "مک دونالد" و توزیع محصولات آرایشی بنگاه های تجاری حامی و وابسته این رژیم نیز تاکید کرده اند.
جنبش های مردمی طرفدار مردم فلسطین نیز معتقدند، تحریم ها نه تنها باید درخصوص رژیم صهیونیستی اعمال شود بلکه باید کشورهای حامی این رژیم نیز نظیر فرانسه در فهرست قرار تحریم گیرند.
در صورتیکه دامنه این تحریم ها به کشورهای منطقه کشیده شود، بنگاه های تجاری وابسته و حامی رژیم صهیونیستی بازارهای خوبی را برای ارائه محصولات خود از دست می دهند و این حرکت ضربه بزرگی را بر سلطه اقتصادی این رژیم در جهان وارد خواهد کرد.