بیانیه دفتر رییس جمهور؛ مانیفست "اخلاق انتخاباتی"

*سید فخرالدین حسینی 

دفتر رئیس جمهوری چند روز گذشته در بیانیه‌ای به مثابه "مانیفست اخلاق انتخاباتی"، ضرورت صیانت از ساحت اخلاق و فرهنگ درجامعه اسلامی را مورد تاکید قرار داد.


این بیانیه از فعالان سیاسی، فرهنگی و اجتماعی خواست با رعایت انصاف، مروت و مدارا اجازه ندهند بداخلاقی و کج سلیقگی عده‌ای خاص مانع پراکندن عطر دل انگیز مهرورزی و خدمتگزاری صادقانه در فضای پاک و الهی ایران عزیز شود.
اسلام دین معنویت است و پیامبر عظیم الشان آن برای ترویج مکارم اخلاق برانگیخته شد و انقلاب شکوهمند ملت ایران که اینک وارد دهه چهارم حیات خود شد، در سایه رعایت اخلاق و معنویت به پیروزی رسید و تا مرحله بلوغ دوام یافت.
بر این اساس دفتر ریاست جمهوری در آستانه فرارسیدن رقایت های انتخاباتی فعالان سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی را به رعایت اخلاق و معنویت فراخواند.
اخلاق شاخصه ای است که در بیانیه مذکور بارزتر از دیگر وجوه بیانیه برجسته شده است و نیز رعایت آنچه که شان جوامع بشری اقتضا می کند.
اهمت این بیانیه از آنجاست که از یک سو در آستانه انتخابات ریاست جمهوری صادر شده و از سوی دیگر این بیانیه از سوی دفتر مردی صادر شده که خود از امکان حضور در رقابتهای انتخاباتی سال آتی برخوردار است.
صدور این بیانیه در این شرایط به این معناست که همگان باید مصالح کشور را در نظر بگیرند و از فضای موحود برای انتقام گیری و تخریب خودداری نمایند و در نقد عملکرد شخصیت ها و جریان های سیاسی انصاف و اخلاق را رعایت کنند.
با توجه به اینکه رویکرد و وجه غالب مردم کشورمان مذهبی است بایستی توجه کنیم که در دین و مذهب ما تا چه حد به این خصلت انسانی توجه شده است . حتی با کمترین میزان آگاهی از علوم دینی و قرآنی نیز هر مسلمانی می داند که حرمت و جایگاه اخلاق تا چه اندازه سفارش شده است.
این بیانیه، پیشرفت ملت ایران در عرصه های گوناگون را مرهون رعایت ساحت فرهنگ و اخلاق اسلامی دانست و افزود،" بدون شک همانگونه که در این بیانیه مورد تاکید قرار گرفت، بداخلاقی ها و تخریب شخصیتها در جهت منافع ملت نیست و فضای کشور را در آستانه آغاز رقابت های انتخاباتی غبارآلود و تیره و تار می سازد."
براین اساس بداخلاقی ،تخریب و بی انصافی در رقابت های انتخاباتی زیبنده جامعه انقلابی نیست و آب به آسیاب دشمن می ریزد و در فرجام کار در راستای اهداف دشمنان ملت ایران است.
در این بیانیه "پاسداشت ارزش های گرانسنگ" را رسالتی همگانی دانست ، که بخش عمده ای از بار آن چه به لحاظ نظری و چه از لحاظ عملی بر عهده فعالان سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی است.
این بیانیه سوء استفاده از آزادی، بداخلاقی، درشت گویی و تخریب را به مصحلت جامعه ندانست و آن را در راستای اهداف دشمنان ارزیابی کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است، "آنها به این نتیجه رسیده اند که این «فرهنگ و اخلاق» ملت ماست که حرکت پرشتاب کشور را به سمت پیشرفت و تعالی تضمین کرده است، لذا تلاش می کنند تا با سوء استفاده از آزادی بی بدیل موجود، بداخلاقی ، درشت گویی و تخریب را رواج دهند و فضای اخلاقی و اعتقادی حاکم بر جامعه را متشنج کنند. اگر چه مردم عزیز و بزرگوار ما نیز به خوبی می دانند حرکت هایی که مغایر با اصول و موازین اخلاقی و آرمانی صورت می گیرد به مصلحت و منفعت کشور نیست و خواسته یا ناخواسته اهداف دشمنان را تعقیب می کند."
بدون شک همانگونه که در این بیانیه مورد تاکید قرار گرفت، بداخلاقی ها و تخریب شخصیتها در جهت منافع ملت نیست و فضای کشور را در آستانه آغاز رقابت های انتخاباتی غبارآلود و تیره و تار می سازد.
بداخلاقی،تخریب و بی انصافی در رقابت های انتخاباتی زیبنده جامعه انقلابی نیست و آب به آسیاب دشمن می ریزد و در فرجام کار در راستای اهداف دشمنان ملت ایران است.
به این ترتیب رعایت انصاف و اخلاق اسلامی بر تمامی فعالان ساسی، اجتماعی و فرهنگی واجب است و همگان باید آن را سرلوحه کار خود قرار دهند.